Postup přípravy receptu Malinový rosol s jablky:
Na 4 sklenice po 500 ml. Jablka omyjeme, rozkrojíme, odejmeme jádřince, které dáme stranou. Jablečnou dužinu rozdělíme na kostky, přidáme maliny a nahrubo rozmixujeme. Ovocnou směs dáme do kastrolu, přidáme jádřince a vodu. Přivedeme k varu a necháme probublávat asi 30 minut. Vzniklou masu nalijeme do zavěšeného plátěného sáčku. Pod něj dáme velkou mísu a necháme asi 3 hodiny odkapat. Sáček nemačkáme- šť áva by byla kalná!! Přecezenou směs odměříme. Na každých 500 ml přisypeme 500 g cukru. Přidáme citronovou šťávu. Za stálého míchání vše přivedeme k varu. Pak oheň stáhneme na minimum a po chvíli opět prudce povaříme, až směs začne houstnout. Poté rosol plníme do sklenic, které hned uzavřeme.