Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maminčiny kremrole

fotka Maminčiny kremrole
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Maminčiny kremrole:

70 g hladké mouky  | 250 g Hery nebo másla  |  210 g hladké mouky  | 1 žloutek  |  špetka soli  | 1/16 l vlažné vody  | lžíce octa  | 4 bílky  | 200 g cukru krupice

Postup přípravy receptu Maminčiny kremrole:

1. těsto: tuk rozsekat nožem do mouky a chladnýma rukama zpracovat rychle těsto, utvořit tvar cihly. Dát do chladu ztuhnout.
2. těsto: mouku prosít se solí, přidat tekuté části a zpracovat gumové těsto. Obě těsta by měla mít stejnou tuhost. V létě, kdy je teplo a tukový bochánek je měkčí, uděláme druhé těsto (= vodánek) také trochu řidší. A naopak - v zimě děláme vodánek tužší, protože i tukový bochánek bude více ztuhlý. Vodánek dáme také na hodinu do lednice. Pak jej rozválíme na prst silně do tvaru obdélníku, doprostřed položíme tukový bochánek, složíme jako obálku a společně lehce rozválíme na obdélník. Dáme pozor, aby se tukové těsto nedostalo ven. Pak obdélník složíme na třetiny a opět uložíme na hodinu do ledničky. Pak vyjmeme, rozválíme, složíme a opět dáme chladit. A totéž ještě alespoň jednou. Nakonec těsto z ledničky rozdělíme na menší části, rozvalujeme do tenka, rádlem řežeme pásky, namotáváme na trubičky, položíme na plech vypláchnutý studenou vodou, povrch potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v horké troubě předehřáté na 230-260 °C. Je dobré dát do trouby zároveň kastrůlek s vodou, aby kremrole nepraskaly. Vršek kremrolí musí být zlatý, suchý a lesklý. Sejmeme z trubiček a necháme vychladnout.
Poznámka: moje maminka vždycky jeden den zadělá těsto a druhý den rovnou rozvaluje a peče.

Sníh: bílky lehce rozšleháme, až zbělají, zašleháme cukr, vložíme do horké vodní lázně a šleháme za pomalého zahřívání, ale voda se nesmí vařit. Bílky mají být tak teplé, abychom v nich udrželi prst. POZOR nepřešlehat, to pak z kremrolí teče. A málo vařený sníh také teče. Je třeba uvařit tak akorát :-) Vyjmeme nádobu z lázně a na suchu pomalu šleháme do zchladnutí. Je to trochu alchymie.
Moje tchýně cukrářka dělala jiný postup: ušlehala ze 4 bílků tuhý sníh a postupně do něj zašlehala 100 g krupicového cukru uvařeného se 100 ml vody na "bublinu" (do vařeného cukru ponoříla drátěné očko, foukla a když odlétla bublina cukru, bylo to ono) a do hotového lehce "zabalila" 100 g moučkového cukru.



Fotky receptu Maminčiny kremrole:

Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Maminčiny kremrole
Fotky vložil: Natural,Marci7,piskotik,johny,meluzína 
Hodnocení receptu Maminčiny kremrole
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !