Použité suroviny receptu Mandarinkovo-jogurtový rýžový nákyp:
240 g rýže
| 1 l mléka
| 3 vejce
| 1 balení vanilkového cukru
| 150 g cukru
| 1 špetku soli
| 50 g másla
| 1 balení mandarinek v konzervě
| 6 lžic mouky ( podle potřeby)
| 1 balení bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Mandarinkovo-jogurtový rýžový nákyp:
V mléce uvaříme rýži. Mezitím ušleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem do pěny. Přidáme polovinu šťávy z mandarinek, jogurt a zašleháme. Postupně přidáváme mouku tak, aby hmota měla hustotu jako řidší jogurt. Toto přidáme do uvařené rýže spolu s mandarinkami, které jsme nechali okapat a opatrně přimícháme smíh. Pečeme v předehřáté troubě.