175 g máslo
| 165 g hnědý cukr
| 1 lžíce strouhaná citronová kůra
| 1 lžička prášek do pečiva
| 1 ks vejce
| 260 g ovesné vločky
| 45 g mandle
| 2 ks rozšlehané žloutky nebo mléko
Postup přípravy receptu Mandlové medailonky:
V mixéru rozšleháme všechny suroviny do pěny, stěny nádoby občas stíráme stěrkou. Přidáme ovesné vločky a mandle a ručně umícháme tuhé těsto.
Troubu vyhřejeme na 180 C. Dva plechy dobře vymastíme. Připravíme si dva velké kusy pergamenového papíru. Mezi ně vložíme polovinu těsta a rozválíme ho na 5 mm silný plát. Kulatou formičkou s průměrem 6 cm vykrajujeme kolečka a ukládáme je na plech ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem nebo mlékem.
Pečeme 12 minut dozlatova. Potom kolečka rychle vyložíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout. Na plech ukládáme hned další kolečka. Vychladlé mandlové medailonky skladujeme v dobře uzavřené krabici.
Fotky receptu Mandlové medailonky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!