Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem:
máslo na vymazání formy
| 5 bílků
| 200 g přírodního krupicového cukru
| 100 g mletých mandlí
| 50 g mandlových lupínků, pražených
| 50 g kvalitní čokolády na vaření
| NA MERUŃKOVÝ KRÉM
| 430 ml smetany ke šlehání
| 300 g kompotovaných meruněk, rozmixovaných s trochou šťávy
| NA OZDOBU
| 3 lžíce pražených mandlových lupínků
| 25 g jakékoli kvalitní čokolády
| moučkový cukr na poprášení
Postup přípravy receptu Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem:
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160°C. Hlubší koláčovou nebo dortovou formu o průměru 23cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Bílky ušlehejte dotuha a pak do nich postupně zašlehejte cukr. Lehce vmíchejte mleté mandle, mandlové lupínky a sekanou čokoládu. Vlijte do formy, opatrně vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, až bude těsto křupavé a zlaté. Korpus nechte chladnout v zavřené troubě (díky tomu neklesne), pak ho vyklopte a stáhněte z něj papír.
2. Na krém vyšlehejte smetanu do polotuha a pak zlehka přidejte meruňky. Promíchejte vidličkou tak, aby vzniklo mramorování. Naneste na vychladlý korpus, posypte mandlovými lupínky a hoblinami čokolády. Nakonec ještě lehce poprašte cukrem.
Fotky receptu Mandlový koláč s čokoládou a meruňkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!