Použité suroviny receptu Mandlový věnec s malinovou omáčkou:
185 g mandlí (asi 3 dl)
| 125 g mekkého másla
| 300 g cukru (asi 3½ dl)
| 4 ks vejce
| 1 dl smetany ke slehání
| 75 g strouhanky (asi 1 3/4 dl)
| 250 g malin
| 85 g cukru (1 dl)
| 250 ml smetany ke slehání
| 2 lžíce Framboise, lze vynechat
Postup přípravy receptu Mandlový věnec s malinovou omáčkou:
Mandle usekejte na jemno. Rozetřete máslo s cukrem, přidávejte postupně vaječné žloutky jeden za druhým a těsto dobře vymíchejte. Do těsta vmíchejte smetanu, strouhanku a mandle. Z vaječných bílku ušlehejte sníh a opatrně vmíchejte do těsta. Těsto nalejte do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečte v prostředku trouby vyhřáté na 170 st. C 70 minut.
Omáčka: Rozmixujte maliny s cukrem a omáčku přeceďte.
Před podáváním ušlehejte šlehačku a přidejte Framboise (malinový likér). Šlehačkou naplňte střed mandlového věnce. Malinovou omáčku podávejte zvlášť.
Fotky receptu Mandlový věnec s malinovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!