Použité suroviny receptu Mangoldové závitky s bylinkovou omáčkou:
100 g zeleninového vývaru
| 40 g pšeničného šrotu
| 1 cibule
| 1 karotka
| 1 stroužek česneku
| 30 g tvrdého sýra
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 1/2 citronová kůra
| 1 lžíce jemných ovesných vloček
| 3 velké listy mangoldu (špenátu)
| 4 lžíce smetany ke šlehání
| 2 lžičky hladké mouky
| trochu petrželové nati
| kousek kopru
| trochu pažitky
| špetka bylinkové soli
Postup přípravy receptu Mangoldové závitky s bylinkovou omáčkou:
Bujón přivedeme k varu a přisypeme šrot, odstavíme a necháme 15 minut bobtnat. Cibuli nakrájíme, mrkev nastrouháme a smažíme na oleji cca 3 minuty.
Tuto směs se sýrem a citronovou kůrou přidáme ke šrotu. Listy mangoldu omyjeme, odstraníme řapík, naplníme směsí a zarolujeme závitky, aby náplň byla celá zabalená. Můžeme zpevnit nití a dusíme ve vodě asi 5 minut.
Omáčka:
Smetanu rozmícháme ve vroucí vodě, z mouky a vody uděláme kašičku a přimícháme ji do omáčky a povaříme.
Přidáme bylinky a ochutíme solí. Přelijeme závitky.
Fotky receptu Mangoldové závitky s bylinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!