Použité suroviny receptu Marcipánové pralinky s krokantem:
10 g oranžátu
| 175 ml rumu
| 400 g surové marcipánové hmoty
| 175 g moučkového cukru
| 100 g krokantu
| 300 g hořkomléčné čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Marcipánové pralinky s krokantem:
Oranžát namočíme na 60 minut do rumu a potom jej rozmělníme v mixéru. Do marcipánové hmoty zahněteme moučkový cukr. Přidáme oranžát, 50g krokantu a propracujeme. Chladíme 20 minut. Čokoládovou polevu nasekáme nahrubo a rozpustíme ve vodní lázni. Ochucený marcipán dáme na pracovní plochu vyloženou papírem na pečení. Marcipán obalíme v moučkovém cukru a vyválíme plát o síle asi 1 cm. Vykrájíme kostičky 3 krát 3 cm a máčíme je v tekuté čokoládové polevě. Kostičky klademe na kuchyňský papír a dáme ztuhnout. Než čokoláda ztuhne, pralinky posypeme zbývajícím krokantem. Upravíme do papírových košíčků.
Fotky receptu Marcipánové pralinky s krokantem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!