Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Marcipánové žabky se šlehačkou:
200 g marcipánové hmoty
| 1 vejce
| 20 g hl. mouky
| 1 balení pomerančového a rumového aroma
| 100 ml mléka
| 30 g cukru
| 500 g ovoce (jahody, maliny, ostružiny)
| 1 balení citronového aroma
| 3 lžičky cukru
| z 1/2 pomeranče šťáva
| 200 ml šlehačky
| 125 ml ovocné šťávy
| dle potřeby: listy jahodníku
| dle chuti: moučkový cukr
Postup přípravy receptu Marcipánové žabky se šlehačkou:
1. Marcipán pokrájíme na kostky, promísíme s vejcem, moukou, pomerančovým a rumovým aroma, mlékem a cukrem. Těsto protlačíme sítem. Troubu předehřejeme na 200 °C,
2. Dva plechy vyložíme papírem na pečení. Těsta navršíme na plech a vytvarujeme do 8 kulatých žabek (o průměru 12 cm). Pečeme dozlatova 3-4 min., oddělíme od papíru a promáčkneme vlnovitě do mističek.
3. Omyjeme a očistíme ovoce. Smícháme citronové aroma, cukr a pomerančovou šťávu a opatrně promícháme s ovocem.
4. Ušleháme šlehačku, vmícháme ovocnou šťávu, rozdělíme na žabky a ozdobíme ovocem, jahodníkovými listy a posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Marcipánové žabky se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!