Použité suroviny receptu Marcipánový dezert s mangovou pěnou:
90 g másla
| 160 g marcipánové hmoty
| 1 vejce
| 30 g hladké mouky
| špetka prášku do pečiva
| tuk na vymazání plechu
| 1 mango nakrájené na kousky
| 200 g medu
| 40 g brandy
| několik meruněk a malin na ozdobení, kousky čokolády
| pistáciové oříšky a sněhové pusinky obarvené potravinářksým barvivem dozelna na ozdobení
| Na pěnu:
| 250 ml plnotučného mléka
| 120 g krupicového cukru
| 1 vanilkový lusk
| 7 žloutků
| 8 g želatiny
| 150 g mangového pyré
| 250 ml smetany na šlehání
Postup přípravy receptu Marcipánový dezert s mangovou pěnou:
Utřeme 40 g másla s nastrouhanou marcipánovou hmotou a vejcem do pěny. Z lehka do ní vmícháme mouku s práškem do pečiva. Z těsta vyválíme plát, přeneseme ho na vymazaný plech a pečeme přibližně 7 minut v předehřáté troubě při 200°C. Z plátu vykrájíme kruhovou formičkou kolečka (ta použijeme na dna) a pruhy (vytvoří okraje). Z koleček a pruhů složíme dortíky, naplníme je pěnou a necháme ztuhnout. Poté je ozdobíme kousky manga naloženého v medu svařeném s 50 g másla a brandy. Navrch položíme půlku meruňky, malinu, kus čokolády a posypeme pistáciovými oříšky. Na okraje přichytíme rozpuštěnou čokoládou sněhové pusinky.
Pěna: Mléko s cukrem a dření vanilkového lusku přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a za stálého míchání přidáváme žloutky. Postupně vmícháme namočenou a vyždímanou želatinu, mangové pyré a našlehanou smetanu.
Fotky receptu Marcipánový dezert s mangovou pěnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!