4 střední cukety
| 60 ml panenského olivového oleje
| 20 ml čerstvě nasekané zelené máty
| 30 ml vinného octa
| sůl
| pepř
| zelené olivy
| žitný chléb
Postup přípravy receptu Marinované cukety:
Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej a v několika várkách na něm osmažíme cuketu tak, aby byla po okrajích měkká a osmažená dozlatova. Pak cuketu přesypeme do mísy a bohatě osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme zbytek oleje, přilijeme ocet a na několik minut vsypeme mátu. Dresinkem cuketu zalijeme a necháme 1 hodinu marinovat. Nakonec marinovanou cuketu ozdobíme mátou.
Podáváme s olivami a chlebem.
Fotky receptu Marinované cukety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!