230 g konzervované vodní kaštany
| 3 lžíce voda
| 4 ks jarní cibulka
| 120 g kukuřička
| 1 lžíce arašídový olej
| 250 g hovězí zadní
| 230 g brokolice růžičky
| marináda:
| 2 lžíce tmavá sójová omáčka
| 1 lžíce sekaný zázvor
| 1 lžíce arašídový olej
| 2 lžíce rýžový ocet
| 1 stroužek česnek
| 1 lžíce fermentované černé boby
| 1 lžička hnědý cukr
Postup přípravy receptu Marinované hovězí maso:
Boby namočíme asi na 5 - 10 minut do vody. Kaštany slijeme a nakrájíme na plátky. Kukuřičky rozpůlíme a jarní cibulky nakrájíme šikmo
Maso zbavíme ostrým nožem veškerého tuku, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Z namočených bobů slijeme vodu a boby rozmačkáme vidličkou. Přidáme ostatní suroviny na přípravu marinády a důkladně rozmícháme. Marinádou přelijeme maso a zamícháme. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Maso necháme marinovat až 6 hodiny.
V předehřátém woku nebo velké pánvi rozehřejeme arašídový olej. Z masa slijeme marinádu a uchováme ji pro další použití. Maso opékáme ve woku za stálého míchání na středně silném ohni 3 minuty, potom je přeneseme na talíř. Do woku dáme brokolici a kukuřičky. Vmícháme vodu. Wok přikryjeme poklčkou a zeleninu dusíme 5 minut doměkka.
Do woku přidáme jarní cibulky, vodní kaštany a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme marinované hovězí maso a odloženou marinádu. Za občasného míchání vše prohřejeme.
Fotky receptu Marinované hovězí maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!