Použité suroviny receptu Marinované telecí se žampiony:
600 g telecí pečeně
| 1/2 lžíce sójové omáčky
| sůl
| 1/2 lžičky pepře
| 1/2 lžičky mletého římského kmínu
| 1/2 lžičky worcesteru
| špetka chilli
| 1/2 lžíce kečupu
| 1/2 lžíce hořčice
| 3 stroužky česneku
| 3 lžíce oleje
| Na přílohu:
| 200 g květáku
| 200 g brokolice
| 200 g mražené baby karotky
| sůl
| špetka cukru
| 100 g žampionů
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Marinované telecí se žampiony:
Telecí pečeni zbavíme blan, omyjeme a osušíme. Pak smícháme všechny pochutiny s kořením, ochuceným česnekem a olejem. Marinádu dáme do misky z varného skla a maso v ní obalíme. Necháme v ledničce přes noc rozležet. Pečeni vložíme v pekáčku do trouby rozehřáté na 110 stupňů Celsia a pečeme asi 45 minut (právě při této nižší teplotě by mělo maso zůstat uvnitř růžové). Květák a brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě, stejně jako karotku. Zeleninu pak přelijeme máslem a ochutíme solí a špetkou cukru. Žampiony nařežeme, orestujeme na másle, osolíme, opepříme a případně zastříkneme troškou bílého vína. Telecí plátky obložíme na talíři zeleninou a podáváme s bramborami.
Fotky receptu Marinované telecí se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!