Použité suroviny receptu Marinovaný kapr s tomatovou majonézou:
6 porcí šupinatého kapra
| 1 l vody
| 1/16 l octa
| 100 g cibule nakrájené na kolečka
| 8 zrnek pepře
| dle chuti: bazalka
| dle chuti: šalvěj
| 600 g francouzského salátu
| 150 g majonézy
| 30 g kečupu
| dle chuti: trochu kopru
| 2 vejce uvařená na tvrdo
| 2 tvrdší rajská jablka
| dle chuti: zelená petržel
Postup přípravy receptu Marinovaný kapr s tomatovou majonézou:
Očištěné porce kapra osolíme. Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme sůl, ocet, cibuli a koření, přivedeme do varu, vložíme do toho připraveného kapra a pomalým varem vaříme 18 minut. Pak necháme vše vychladnout. Vychladlé porce kapra vyjmeme a odstraníme z nich opatrně větší kosti. Na podlouhlou mísu na ryby si upravíme podstavec z francouzského salátu, na něj rozložíme porce kapra a polijeme majonézou smíchanou s kečupem a koprem. Polité porce kapra posypeme prolisovanými žloutky a boky ozdobíme jemně usekanými bílky. Dozdobíme rajčaty a zelenou petrželí.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři.
Fotky receptu Marinovaný kapr s tomatovou majonézou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!