želírující cukr
| podle chuti: kousky dužniny pomeranče a citronu
| koření – badyán, hřebíček (podle chuti)
| rozinky (podle chuti)
| kvalitní pivo
Postup přípravy receptu Marmeláda pro náročné:
Půllitr kvalitního piva svařím na cca 80°C spolu s kořením, kousky ovoce a podle návodu přidám želírující cukr. Ochutím citronovou šťávou, naplním vypařené sklenčky a ihned uzavřu. K rychlé spotřebě na palačinky.
Varianta pro gurmány: do výše uvedených ingrediencí přidám na plátky nakrájený čerstvý zázvor (v množství velikosti mužského palce), lžíci soli, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky chilli. Hodí se ke studeným pečeným červeným masům.
Fotky receptu Marmeláda pro náročné:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!