Postup přípravy receptu Čína pro děti i dospělé:
Opláchnuté a osušené drůbeží maso nakrájíme na malé kostičky či nudličky, krátce osmahnene na horkém oleji a vyjmeme. Pak na oleji osmahneme do sklovita drobně nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a hrubě nastrouhanou mrkev, osmahnuté maso, vše podlijeme (nejprve trošku a pak přidáváme) nálevem ze steril. kukuřice, ochutíme solčankou a dusíme až je maso měkké. Nakonec přidáme steril. kukuřici, zakápneme pomer. šťávou, prohřejeme a podáváme. Nejlépe chutná s rýží, sypané pažitkou či petrželkou. Obměny: místo rýže chutná i brambor, na začátku dušení se může přidat i květák, a já pro pestrost zároveň s kukuřicí přidávám ještě steril. hrášek (bez nálevu, cca 2 lžíce).