Použité suroviny receptu Kachna se zelím aneb kuře po segedínsku:
1 kuře
| dle chuti: sůl
| cca 250 g kysaného zelí
| trochu hladké mouky
| dle chuti: kmín
| 1 lžíce sádla
Postup přípravy receptu Kachna se zelím aneb kuře po segedínsku:
Očištěné kuře osolíme a naplníme kysaným zelím. Zašijeme, lehce poprášíme hladkou moukou, pokmínujeme a vložíme na pekáč. Přidáme sádlo a pečeme. Během pečení podléváme horkou vodou a poléváme vypečenou šťávou.
Poznámka:
Příliš kyselé zelí propláchneme vodou a necháme odkapat.
Tip:
Zelí můžeme promíchat s pokrájenou pikantní klobásou (stačí 1 nožička). Kuře můžeme před pečením ochutit grilovacím kořením.
Fotky receptu Kachna se zelím aneb kuře po segedínsku: