1 větší cibule
| olej
| 500 g hovězího
| 200 g gothaje
| 0,5 sklenice okurek
| trochu slaniny
| 3 vajíčka natvrdo
| 2 lžíce horčiče
| 1 kysaná smetana
| 2 lžíce hl. mouky
Postup přípravy receptu Vylítaní ptáčci:
Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme do hrnce olej a osmažíme ji do zlatova. Poté přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a necháme dusit. Mezitím si vše nastrouháme na hrubším struhadle (kromě vajec, ty nakrájíme) a přidáme do hrnce, když maso pustí šťávu. Trochu podlejeme vodou a necháme dusit. Přiléváme postupně vodu tak, aby to byla omáčka (asi 1 l). Když je maso měkké, rozděláme si kysanou smetanu s moukou a zahustíme to. Jako přílohu doporučuji houskový knedlík.