Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Musaka

fotka Kuchařská pohotovost - Musaka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Musaka:

1 kg brambor  | 500 g mletého masa  | 1 cibule  | 1 šálek rajčatové šťávy  | 200 ml bílého vína  | 200 ml olivového oleje  |  strouhaný sýr  |  petrželka  | 2 žloutky  | podle chuti: cukr, sůl, pepř  |  máslo na vymazání plechu  | na omáčku (na zapečení): 1 l mléka  | 1 šálek hladké mouky  | 2 bílky  | podle chuti: muškátový oříšek, sůl

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Musaka:

Na olivovém oleji osmahneme cibulku a přidáme mleté maso. To orestujeme, pak přilijeme rajčatovou šťávu, víno, dochutíme solí, pepřem, špetkou cukru a podusíme doměkka. Hotovou směs necháme vychladit a poté do ní vmícháme nastrouhaný sýr, petrželku a žloutky. Vše důkladně promícháme a navršíme na plátky brambor, uvařených do poloměkka, které jsme vyskládali do máslem vymazaného pekáčku.
Na poslední vrstvu si v mléce rozmícháme hladkou mouku a tento základ necháme asi 10 minut provařit. Po vychlazení do něj vmícháme bílky, dochutíme solí a trochou mletého muškátového oříšku. Omáčku nalijeme na masovou směs a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme dozlatova asi 50 minut při 180 stupních. A pozor! Musaka se servíruje vlažná nebo dokonce i studená.

Pro zajímavost:
Musaka je ve středomoří tak oblíbená, že si její autorství přivlastňuje hned několik zemí, včetně Turecka. Má mnoho různých obměn, jejím základem bývají i lilky a cukety. Na Balkáně se připravuje z jehněčího masa, u nás se často připravují i varianty s hovězím, vepřovým, nebo i drůbežím masem.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Musaka:

Kuchařská pohotovost - Musaka
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Musaka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !