Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Vídeňské knedlíky s uzenou vepřovou pečení a švestkovou omáčkou

fotka Kuchařská pohotovost - Vídeňské knedlíky s uzenou vepřovou pečení a švestkovou omáčkou
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Vídeňské knedlíky s uzenou vepřovou pečení a švestkovou omáčkou:

na vídeňské knedlíky:  | 200 g housky  | 120 g másla  | 2 vejce  | 2 žloutky  | 2 lžíce petrželky  |  pepř, sůl  | 4 lžíce mléka  | 3 lžíce mouky  | 3 lžíce strouhanky  | na uzenou vepřovou pečeni:  | 600 g uzené pečeně  |  pepř, majoránka  | 100 g medu  | na švestkovou omáčku:  | 100 g slaniny  | 1 cibule  | 50 g rozinek  | 3 dcl červeného vína, sůl  | na pistáciovou posypku: 50 g vyloupaných pistácií, 1 plátek toastového chleba, 3 lžíce másla, sůl

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Vídeňské knedlíky s uzenou vepřovou pečení a švestkovou omáčkou:

Nejdříve si připravíme vídeňské knedlíky. Housky nakrájíme na kostičky a velmi lehce opečeme v troubě. Do vyšlehaného povoleného másla vmícháme vajíčka, přidáme opečené housky, nasekanou petržel, trochu pepře a soli, pokropíme mlékem a necháme odležet. Až do sebe houska mléko nasákne, přisypeme trochu mouky a strouhanky a opatrně vymícháme těsto, ze kterého tvarujeme kulaté knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.
Současně připravujeme i uzenou vepřovou pečeni. Na svrchní tučné vrstvě uzeného vepřového masa nařízneme čtvercovou mřížku, maso ze všech stran opepříme, posypeme majoránkou a necháme hodinu až dvě zaležet. Poté ho mírně podlejeme vodou a dáme asi na 45 minut péci do trouby na 180 stupňů. Upečené maso přelijeme medem, vrátíme ještě na pět minut do trouby a zapečeme do zlatova.
Mezitím si připravíme švestkovou omáčku: do rozpuštěné slaniny přidáme nakrájenou cibuli. Až je do růžova, přisypeme rozinky a krátce je orestujeme. Poté přidáme ještě povidla a červené víno, omáčku provaříme, rozmixujeme a na závěr podle chuti dosolíme.
A můžeme připravit křupavou pistáciovou posypku, která celý pokrm dokonale doplní. Do roztaveného másla přidáme nasekaný toustový chleba a jádra pistácií, krátce orestujeme, osolíme a máme hotovo.
Vídeňské knedlíky podáváme jako přílohu k uzené vepřové pečeni se švestkovou omáčkou. Na talíři maso ještě ozdobíme pistáciovou posypkou.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!





Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Vídeňské knedlíky s uzenou vepřovou pečení a švestkovou omáčkou:

Kuchařská pohotovost - Vídeňské knedlíky s uzenou vepřovou pečení a švestkovou omáčkou
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Vídeňské knedlíky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek