Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kroupová jelítka

fotka Kroupová jelítka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Kroupová jelítka:

poměr surovin:  | 30 % tučného vepřového masa (z laloků)  | 20 % ostatního vepřového masa a drobů (z hlavy a plíce)  | 25 % vařených krup  | 15 % vepřové krve  | 5 % škvarků (ze střevního sádla)  | 5 % tučné polévky  | koření na 10kg kroupových jelítek:  | 15 g mletého pepře  | 10 g mletého kmínu  | 5 g mletého nového koření  | 4 g majoránky  | 150 g smažené cibulky  | 150 g soli

Postup přípravy receptu Kroupová jelítka:

Vařené tučné maso z laloků nakrájíme na O,5 cm kostičky. Škvarky s plícemi a tvrdší části vařeného masa umeleme na masovém strojku. Křehčí a měkčí části masa nakrájíme na hrubší kostičky (O,5 cm). Do větší nádoby dáme vařené kroupy, přidáme přecezenou krev a promícháme, pak přidáme nakrájené i umleté suroviny a tučný vývar. Prejt ihned osolíme, okořeníme mletým pepřem, mletým novým kořením, mletým kmínem, majoránkou, smaženou cibulkou a dobře promícháme, podle chuti ještě upravíme solí a kořením. Ihned plníme do připravených rozvlažených, z jedné strany zašpejlovaných tlustých vepřových střev. Naplněná jelítka zašpejlujeme z druhé strany a vkládáme do vařící polévky. Když přejde var, snížíme teplotu na 90 °C. Při této teplotě dováříme 10 až 30 minut podle síly střev. Pak přezkoušíme, zda jsou jelítka dostatečně provařená: nejsilnější jelítko propíchneme čistou špejlí. Špejle po vytažení nesmí být krvavě zbarvena a otvorem nesmí vytékat krvavě zbarvená šťáva. Po přezkoušení vyjmeme jelítka z polévky do studené vody, opláchneme a
rozložíme na dřevěné desky.



Fotky receptu Kroupová jelítka:

Kroupová jelítka
Kroupová jelítka
Kroupová jelítka
Fotky vložil: tvackova1 
Hodnocení receptu Kroupová jelítka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !