Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Maďarský vepřový guláš

fotka Maďarský vepřový guláš
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Maďarský vepřový guláš:

400 g cibule  | 2 ks červené papriky  | 400 g vepřové plece  | 3 lžíce sádla  |  chilli koření  |  pepř  | 2 lžičky majoránky  | 1/2 paličky česneku  |  drcený kmín  |  sůl  | 1 kostka masoxu  | 1/2 balíčku gulášové mleté papriky  |  polohrubá mouka  |  voda

Postup přípravy receptu Maďarský vepřový guláš:

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Vepřové maso podle potřeby očistíme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostičky.

V papiňáku rozehřejeme sádlo, ale můžeme i olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Když je cibule růžová, přidáme kostky masa a zprudka je osmahneme. Základ guláše osolíme, opepříme a okořeníme kmínem, majoránkou, paprikou a podle chuti přidáme masox a chilli koření. Nakonec přidáme česnek a vše jen velmi krátce osmahneme a zamícháme, aby paprika nezhořkla.

Základ zalijeme vroucí vodou, uzavřeme, zmírníme teplotu na polovinu dusíme asi 45 minut. Mezitím si očistíme papriky a nakrájíme je na kostičky 1 x 1 cm. Pak hrnec opatrně otevřeme a vypečený základ opět zalijeme zhruba litrem vroucí vody. Guláš přivedeme k varu, vsypeme připravenou papriku a jen několik minut společně povaříme, aby paprika pouze změkla a nerozvařila se.

Před zahušťováním naposledy ochutnáme, doplníme podle chuti koření, a pokud se nám zdá vepřový guláš málo hutný, můžeme přidat kostku masoxu, a kdo má rád ostřejší, může přidat chilli koření.

Maďarský vepřový guláš zahustíme polohrubou moukou, kterou rozkvedláme asi ve 2 dl studené vody a za stálého míchání pomalu přiléváme do vroucího guláše. Lijeme, dokud se nám guláš nezdá tak akorát. Pak guláš povaříme ještě tak 5 minut a můžeme podávat.


Fotky receptu Maďarský vepřový guláš:

Maďarský vepřový guláš
Maďarský vepřový guláš
Maďarský vepřový guláš
Maďarský vepřový guláš
Maďarský vepřový guláš
Maďarský vepřový guláš
Maďarský vepřový guláš
Maďarský vepřový guláš
Maďarský vepřový guláš
Maďarský vepřový guláš
Fotky vložil: uznevim,Anicka59,Nandiči,evulaS33 
Hodnocení receptu Maďarský vepřový guláš
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda