Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pravé halušky podle naší babičky

fotka Pravé halušky podle naší babičky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Pravé halušky podle naší babičky:

1 kg brambor  | 500 g polohrube mouky  | 1 kg liboveho bůčku  | čtvrtku sadla z kostky sádlo  | 500 g kyseleho zelí  | 1 ks menši cibuli  |  pepř  |  mletá paprika  |  sůl  |  voda na podlévání

Postup přípravy receptu Pravé halušky podle naší babičky:

Nejdříve si připravíme maso, protože jeho příprava trvá déle. Pak už je jen otázkou vhodného načasování, kdy připravit bramborové těsto.
Bůček nakrájíme na kostičky ne malé ani velké. Pokud je bůček od špičky použijeme i kosti. V kastrolu rozpustíme sádlo, mírně rozpálíme a vložíme na něj na drobno nakrájenou cibuli. Necháme ji jen zesklovatět. Do tohoto základu vložíme nakrájené maso. To osolíme, opepříme a přidáme špetku sladké papriky. Maso promícháme a necháme opražit dokud nepustí šťávu. Když je maso poloměkké přidáme k němu posekané kyselé zelí i s trochou zelné šťávy. S citem. Maso se zelím důkladně promícháme a necháme znovu opražit a dusit. Aby se nám směs nepřipalovala dle potřeby podlíváme teplou vodou. Maso ani zelí nesmí být potopené ve vodě. Vše se musí dusit ve vlastní šťávě! Směs je hotova tehdy, když je maso i zelí měkké.



Příprava haluškového těsta:
oloupané brambory nastrouháme do větší mísy. Osolíme. Přidáváme polohrubou mouku dokud se nevytvoří těsto. To nesmí být příliš tuhé ani řídké. Musí být takové, aby se z něj halušky daly házet z prkénka, nebo protlačit přes děrovací síto na noky. My je děláme ručně. Mezi tím, kdy se maso se zelím pěkně dusí už musíte mít na plotně připravený dostatečně velký hrnec s osolenou vodou nejlépe před bodem varu. Do vroucí vody sázíme halušky a vaříme je dokud nejsou měkke cca 5 minut. Nejlepším znakem toho, že už jsou hotové je když vyplouvají napovrch. Pro jistou ochutnejte. Musí se míchat rády utíkají. Když jsou halušky hotové zcedíme je pod vlažnou vodou. Propláchnuté a odkapané halušky vložíme do větší mísy. Masovou směs se zelím ztáhneme z plotny. Zelí nesmí být připečené nebo zčernalé, ale musí mít zlatavou barvu. Halušky přelijeme touto směsí. Dokonale vše promícháme, aby se halušky se zelím spojily. Toto jídlo je velmi chutné, syté a nebezpečně kalorické. Jinak k přípavě masové směsi se může použít i kuřecí maso. Tento recept se s naší rodinou táhne už několik generací. A když halušky, tak jedině takto. Možná se to zdá obtížné, ale není. Dobu přípravy odhaduji tak na 1 hoďku. Tak směle do toho. Dobrou chuť všem.





Fotky receptu Pravé halušky podle naší babičky:

Pravé halušky podle naší babičky
Pravé halušky podle naší babičky
Pravé halušky podle naší babičky
Pravé halušky podle naší babičky
Pravé halušky podle naší babičky
Pravé halušky podle naší babičky
Pravé halušky podle naší babičky
Fotky vložil: Peggy89,vilka,alenab 
Hodnocení receptu Pravé halušky podle naší babičky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !