Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Segedínský guláš s paprikou:
600 g vepřového plece
| 1 cibule
| stroužek česneku
| 40 g vepřového sádla
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| 1 lžička kmínu
| sůl
| pepř
| 1 lžíce mleté papriky
| 400 g kysaného zelí
| 1 červená paprika
| 40 g hladké mouky
| 150 ml smetany
Postup přípravy receptu Segedínský guláš s paprikou:
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a orestujeme ho. Když zbělá přimícháme k němu česnek, rajčatový protlak a kmín. Vše osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a podlijeme vodou. Maso necháme pod pokličkou zvolna dusit asi 30 minut. Kysané zelí překrájíme a přidáme ho k masu. Společně vaříme dalších asi 20 minut.
Papriku nakrájíme na nudličky. Když je maso měkké, přidáme ji do kastrolu. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a 10 minut povaříme. Dochutíme ho solí a pepřem a odstavíme. Podáváme se zakysanu smetanou a brambory.
Fotky receptu Segedínský guláš s paprikou:
Fotky vložil: MichelePrg,tvackova1,damami,piskotik,Bezinka