Použité suroviny receptu Vepřové maso v mrkvi s bramborem:
500 g masa libového
| 500 g mrkve
| 20 g másla
| 20 g hladké mouky
| 1 menší cibule
| dle chuti: mletý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Vepřové maso v mrkvi s bramborem:
Cibuli nadrobno pokrájíme, osmahneme na másle a vložíme na ni na kostky nakrájené maso.
Osolíme, opepříme a chhvíli dusíme. Pak přidáme očištěnou, nakrájenou mrkev, nepatrně podlijeme a dusíme do měkka. Z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme a přidáme do směsi masa s mrkví a ještě dobře povaříme. Nakonec podle chuti dochutíme.
Tak nějak podobný je recept starodávný mé maminky-dědil se po generacích. Mou rodinu jsem na něho nenaučila (šetřila jsem masem ) Tak moc děkuji a hurá do něj!