Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žebrácký řízek v bramboráku

fotka Žebrácký řízek v bramboráku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Žebrácký řízek v bramboráku:

4 vepřové kotlety nebo řízky  | 400 g brambor  | dle chuti: stroužky česneku  | dle chuti: sůl  | 1 špetka kmínu  | 1 menší špetka v prstech rozemnuté majo­ránky  | 1 vejce  | 2 zarovnané lžíce hladké mouky (někde se dává hrubá)  | dle chuti: sůl  | dle potřeby: olej na opé­kání  | dle chuti: drcený pepř

Postup přípravy receptu Žebrácký řízek v bramboráku:

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme si bram­borákové těsto (všechny výše uvedené přísady a na struhadle nastrouhané brambory).
Olej na pánvi rozehřejeme, rozetřeme slabou vrstvu těsta, na něj položíme naklepaný osolený a mírně opepřený plátek masa a opět překryjeme vrstvou bramborákového těsta po celé ploše i okrajích (aby se těsto spojilo). 1-2 minuty prudce zapékáme, potom stáh­neme teplotu na minimum a opékáme asi 10 minut. Opatr­ně obrátíme a opět opékáme 10 minut. Bramborák by neměl být připálený, ale upečený do­zlatova a křupavý.
Příloha - nejlépe vychutnáme samostatně se zeleninovou ob­lohou, případně podáváme růz­ně upravené brambory a zeleni­nový salát, na zapití pivo.
Řízky také můžeme obalo­vat a smažit v sýrovém těstíč­ku.
Na přípravu 4 řízků potře­bujeme 1 vejce, 2 lžíce mléka, 30 g sýra na strouhání, 20 g hladké mouky, sůl, olej na smažení. Vejce řádně rozšlehá­me s mlékem, moukou a solí a vmícháme do nich najemno nastrouhaný sýr. Řízky nakle­peme, osolíme, obalíme v těs­tíčku a hned vkládáme do roz­páleného oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova.


Fotky receptu Žebrácký řízek v bramboráku:

Žebrácký řízek v bramboráku
Žebrácký řízek v bramboráku
Žebrácký řízek v bramboráku
Žebrácký řízek v bramboráku
Žebrácký řízek v bramboráku
Žebrácký řízek v bramboráku
Fotky vložil: jessynka,Bezinka,Nandiči 
Hodnocení receptu Žebrácký řízek v bramboráku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka