Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Daňčí kýta se smetanovo - šípkovou omáčkou

fotka Kuchařská pohotovost - Daňčí kýta se smetanovo - šípkovou omáčkou
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Daňčí kýta se smetanovo - šípkovou omáčkou:

2 kg daňčí kýty  | 0,5 kg slaniny  | 600 g kořenové zeleniny  | 3 cibule  | 2 lžíce cukru  | 3 lžíce rajčatového protlaku  | 18 lžic šípkového protlaku  | 3 lžíce brusinek  | 3 dcl bílého vína  | 1 lžíce vinného octa  | 3 l hovězího vývaru  | 3 dcl kysané smetany  | 3 dcl šlehačky  |  jíška, celý pepř, jalovec, sůl

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Daňčí kýta se smetanovo - šípkovou omáčkou:

Na rozehřáté slanině opražíme kostičky kořenové zeleniny, přidáme nakrájenou cibuli, necháme vše zezlátnout a poté přisypeme trochu cukru. Až cukr lehce zkaramelizuje, přidáme rajský a šípkový protlak, brusinky, víno, trochu octa, zalijeme vývarem a provaříme. Do vroucího základu vložíme prošpikovanou daňčí kýtu, kterou jsme svázali provázkem, aby maso mělo na talíři pěkný tvar, přisypeme pár kuliček jalovce a černého pepře a pod pokličkou dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne. Měkké maso vyjmeme, omáčku do hladka rozmixujeme a vmícháme do ní zakysanou smetanu. A pozor, už nevaříme, jen - jak říká náš šéfkuchař - táhneme, tedy udržujeme těsně pod bodem varu, aby se omáčka nesrazila. Na závěr podle chuti dosolíme a před podáváním vmícháme ušlehanou smetanu. Pokud má omáčka dobrou konzistenci, není třeba ji ani zahušťovat jíškou. Podáváme ji s daňčím masem, které necháme vychladnout, zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a ty napaříme třeba spolu s karlovarským knedlíkem, který tenhle pokrm dokonale doplní. Recept na něj už známe. A jestli ne, stačí se podívat na díl Svíčková pro Alberta, u něhož je recept uveden.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!





Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Daňčí kýta se smetanovo - šípkovou omáčkou:

Kuchařská pohotovost - Daňčí kýta se smetanovo - šípkovou omáčkou
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Daňčí kýta se
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !