Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lahodná paštika ze zvěřiny

fotka Lahodná paštika ze zvěřiny
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 32

Použité suroviny receptu Lahodná paštika ze zvěřiny:

1/2 kg masa z jelena  | 120 ml šlehačky  |  koření na paštiku  | 150 g cibule  | 3 vejce  | 350 g předního masa z divočáka  | 2 lžíce solamylu  | 2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu Lahodná paštika ze zvěřiny:

Maso nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme najemno.
Ve vyšší pánvi s poklicí nebo v hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm zpěníme. Přidáme maso, které krátce, ale zprudka opečeme. Pak vše podlijeme a dusíme téměř doměkka.
Mezitím si paštikovou formu vymažeme vrstvou sádla nebo vyložíme plátky slaniny. Pokud nemáme paštikovou formu, můžeme použít formu na hřbet, ale připravíme si k tomu kus alobalu.
Podušené maso necháme trochu vychladit a aspoň dvakrát najemno umeleme. Pokud chceme mít paštiku obzvláště jemnou, můžeme maso prolisovat. Umleté maso smícháme s vejci, smetanou, kořením a podle chuti osolíme. Nakonec do směsi vmícháme solamyl a důkladně promícháme.
Připravenou směs rozložíme do připravené paštikové formy. Případně uzavřeme alobalem.
Formu vložíme do vodní lázně a jen táhnutím - velmi pozvolným vařením při teplotě do 85 °C - vařeníme asi 2 hodiny.
Paštiku necháme ve formě vychladnout. Pokud je již plně studená, můžeme ji vyklopit.


Fotky receptu Lahodná paštika ze zvěřiny:

Lahodná paštika ze zvěřiny
Fotky vložil: damami 
Hodnocení receptu Lahodná paštika ze zvěřiny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !