Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.06. 2019
Dnes má svátek Adolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Máslová štola

fotka Máslová štola
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Máslová štola:

100g kandované citr.kůry  | 100g kandované pomeranč.kůry  | 100g rozinek  | 6 lžic rumu  | 1kg mouky  | 2 kostky droždí  | 250g cukru  | 1/4l mléka  | 400g másla pokojové teploty  | špetka soli, kardamonu , nového koření a mušk.oříšku  | na posypání 50-60g moučk.cukru

Postup přípravy receptu Máslová štola:

Kandované kůry nasekáme nejamno a dáme do mísy s rozinkami. Pokapeme rumem a pod pokličkou necháme aromatizovat , až těsto začalo kynout. Mouku dáme do velké mísy, uprosřed uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí a posypeme lžící cukru. Ohřejeme mléko, až je vlažné a třetinu jej nalijeme do důlku. Droždí, cukr a trochum ouky z okraje promícháme, až se droždí rozpustí. necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, přidáme cukr, zbývající mléko a koření. Dále řpidáme máslo v malých kouscích. Všechno zpracujeme hnětačem na hladké těsto. Těsto hněteme tak dlouho, až dělá bubliny a snadno se pouští mísy. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Těsto dáme na moukou poprášený vál a trochu rozmačkáme. Rukama vhněteme namočené ovoce. Plech vymastíme. Těsto rozpůlíme na dvě poloviny a zlehka vyválíme. Potom jednu stranu těsně přehneme přes střed, až vznikne typický štolový tvar. Těsto položíme na plech a necháme ještě 2 hodiny kynout. Troubu předehřejeme na 180 st. a štolu pečeme asi 1 hodinu. Štoly ihned po upečení potřeme rozpuštěným máslem a potom ještě několikrát při chladnutí. Když je vychladnutá, posypeme štolu moučk. cukrem, zabalíme a uchováváme na chladném místě.

Můj tip: aby štoly držely svojí formu, můžeme kolem nich udělat z alobalu zábrany


Fotky receptu Máslová štola:

Máslová štola
Máslová štola
Máslová štola
Fotky vložil: Natural,vilka 
Hodnocení receptu Máslová štola
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !