Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máslová štola

fotka Máslová štola
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Máslová štola:

100g kandované citr.kůry  | 100g kandované pomeranč.kůry  | 100g rozinek  | 6 lžic rumu  | 1kg mouky  | 2 kostky droždí  | 250g cukru  | 1/4l mléka  | 400g másla pokojové teploty  | špetka soli, kardamonu , nového koření a mušk.oříšku  | na posypání 50-60g moučk.cukru

Postup přípravy receptu Máslová štola:

Kandované kůry nasekáme nejamno a dáme do mísy s rozinkami. Pokapeme rumem a pod pokličkou necháme aromatizovat , až těsto začalo kynout. Mouku dáme do velké mísy, uprosřed uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí a posypeme lžící cukru. Ohřejeme mléko, až je vlažné a třetinu jej nalijeme do důlku. Droždí, cukr a trochum ouky z okraje promícháme, až se droždí rozpustí. necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, přidáme cukr, zbývající mléko a koření. Dále řpidáme máslo v malých kouscích. Všechno zpracujeme hnětačem na hladké těsto. Těsto hněteme tak dlouho, až dělá bubliny a snadno se pouští mísy. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Těsto dáme na moukou poprášený vál a trochu rozmačkáme. Rukama vhněteme namočené ovoce. Plech vymastíme. Těsto rozpůlíme na dvě poloviny a zlehka vyválíme. Potom jednu stranu těsně přehneme přes střed, až vznikne typický štolový tvar. Těsto položíme na plech a necháme ještě 2 hodiny kynout. Troubu předehřejeme na 180 st. a štolu pečeme asi 1 hodinu. Štoly ihned po upečení potřeme rozpuštěným máslem a potom ještě několikrát při chladnutí. Když je vychladnutá, posypeme štolu moučk. cukrem, zabalíme a uchováváme na chladném místě.

Můj tip: aby štoly držely svojí formu, můžeme kolem nich udělat z alobalu zábrany


Fotky receptu Máslová štola:

Máslová štola
Máslová štola
Máslová štola
Fotky vložil: Natural,vilka 
Hodnocení receptu Máslová štola
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice