Použité suroviny receptu Maso v krustě z ovesných vloček:
800g vepřové panenky, kýty nebo vepřové pečeně zbavené kosti a tuku
| 1 lžíce meruňkového džemu
| 50g strouhanky
| 50g ovesných vloček
| 3 větvičky tymiánu nebo 1 lžička sušeného
| 1 lžíce olivového oleje
| sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Maso v krustě z ovesných vloček:
1. Obalte maso
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso osolte a potřete pěkně ze všech stran džemem.
2. Upečte jej
Smíchejte strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalte vepřové. Přemístěte je do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečte asi hodinu, až je maso pěkně propečené; můžete ho podlít trochou vody. Pak je vyjměte z trouby a před podáváním nechte odkryté asi deset minut odpočívat. Pokrájejte.
Podávejte s opečenými bramborami.
Fotky receptu Maso v krustě z ovesných vloček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!