Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Masopustní knedlík

fotka Masopustní knedlík
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 33

Použité suroviny receptu Masopustní knedlík:

4 žemle  | 10 lžic studené mléko  | 100 g slanina  | 3 vejce  | 1 lžíce sůl  | 100 g uzené maso  | 4 lžíce hrubé mouky

Postup přípravy receptu Masopustní knedlík:

Dvě a půl žemličky rozkrájíme na koláčky a polejeme 10 lžicemi studeného mléka. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme spolu na kostičky nakrájenou 1,5 žemličkou. K žemličkám zalitým mlékem přidáme tři žloutky a lžičku soli a mícháme asi 5minut. Pak přidáme vystydlou osmaženou žemličku se špekem. Ze zbylých bílků uděláme sníh. Ten pak spolu s vařeným, na kostičky nakrájeným uzeným přimícháme do hmoty. Nakonec přidáme čtyři vrchovaté lžíce hrubé mouky nebo krupice, vše promícháme a vaříme v ubrousku. Ubrousek by měl být cca. 60x60cm velký vypraný v čisté vodě bez mýdla a saponátu. Těsto na knedlík pak vložíme do takového ubrousku, chytneme všechny čtyři cípy ubrousku a svážeme je jako uzlík. Mezi uzlíkem a těstem necháme asi 2 prsty místa - těsto při vaření o něco nabyde. Kdyby ale bylo místa v ubrousku mnoho, knedlík by byl placatý. Skrz uzlík provlékneme vařečku a položíme ji na okraje hrnce s vařící vodou Spodek ubrousku by se neměl dotýkat dna hrnce. Hrnec přikryjeme poklicí a protože díky vařečce poklice nebude přiléhat, můžeme mezery ucpat nějakou starší ale čistou utěrkou namočenou ve vodě. Vařit by se měl knedlík cca. 1 hodinu.
Po uvaření knedlík opatrně vyjmeme z ubrousku. Podáváme omaštěný se zelím


Fotky receptu Masopustní knedlík:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Masopustní knedlík
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka