Použité suroviny receptu Masové koule z jehněčího:
2 vejce
| 4-5 krajíců suchého bílého chleba
| voda
| 1 velká cibule, nakrájená najemno
| šťáva z 1 citrónu
| 10 g natrhané petrželky a máty
| 5 g soli
| 5 g kmínu
| 1 kg mletého jehněčího (ne moc tučného)
Postup přípravy receptu Masové koule z jehněčího:
Odstraníme kůrky z krajíců a namočíme chléb do vody. Vajíčka dáme do velké mísy a přidáme rozmočený vymačkaný chléb, cibuli, citrónovou šťávu, koření a maso. Vše řádně promícháme a necháme v ledničce asi hodinu odstát.
Mokrýma rukama ze směsi tvarujeme menší koule, které mírně zploštíme a smažíme po obou stranách. Podáváme teplé.
Fotky receptu Masové koule z jehněčího:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!