Použité suroviny receptu Masovo- bramborový opilý pekáček:
40 dkg vepřového plecka
| 40 dkg skopového masa
| 1 a 1/4 kg brambor
| 50 dkg cibule
| 0,5 l bílého vína
| 5 dkg másla
| dle chuti: sůl, pepř a muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Masovo- bramborový opilý pekáček:
Maso nakrájíme na tenké plátky, brambory na silnější plátky a cibuli na kolečka. Do vhodné zapékací nádoby dáme vrstvu brambor, pak masa a cibule a vrstvíme do spotřebování surovin, poslední vrstva jsou brambory. Každou vrstvu okořeníme. Zalijeme vínem, poklademe kousky másla a pečeme v mírné troubě minimálně 1,5 hodiny. Pokud možno nezakryté, můžeme na přechodnou dobu přikrýt alobalem. Podáváme horké.
Fotky receptu Masovo- bramborový opilý pekáček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!