Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 23.10. 2019
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Mátový Míša

fotka Mátový Míša
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Mátový Míša:

Na korpus:  | 200 g hladké mouky  | 50 g kakaového prášku  | 1 žička prášku do pečiva  | 1/2 lžičky soli  | 250 g změklého másla  | 280 g krupicového cukru  | 1 lžička vanilkového extraktu  | 4 vejce  | 100 g vlašských ořechů, nahrubo posekaných  |  Na bílou vrstvu:  | 500 g plnotučného tvarohu  | 2 sáčky vanilinového cukru  | 50 g změklého másla  |  Na polevu:  | 175 g čokolády s mátovou příchutí, na kostky

Postup přípravy receptu Mátový Míša:

1. Připravte základ
Troubu rozpalte na 180 °C. Hluboký pekáč o rozměrech 30 × 20 centimetrů lehce vymastěte a vyložte pečicím papírem. Do velké mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V další míse utřete 200 g másla s cukrem tak, aby vznikla lehká a nadýchaná hmota. Přidejte vanilkový extrakt. Do směsi zašlehejte jedno po druhém vajíčka a potom přidejte moučnou směs spolu s vlašskými ořechy. Těsto přesuňte do připraveného pekáče a dejte péct; nemělo by to trvat déle než dvacet minut.

2. Bílá vrstva
Tvaroh promíchejte s cukrem a máslem. Upečené těsto nechte v pekáči vystydnout. Směs na ně rozetřete a uhlaďte. Dejte aspoň na hodinu chladit.

3. A čokoláda navrch!
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni – dejte přitom pozor, aby se miska s čokoládou nedotýkala hladiny. Také dejte pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody – sladká hmota by se srazila! Čokoládu můžete rozpustit v mikrovlnné troubě; stačí dvě minuty na nejvyšší výkon. Rozpuštěnou čokoládu rozetřete na bílou vrstvu a nechte ztuhnout.


Fotky receptu Mátový Míša:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mátový Míša
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky