600 g libové vepřové kýty
| 200 g dlouhozrnné rýže
| 200 g drobné cibule
| 400 g vinných hroznů (zelených a modrých)
| 3 lžíce oleje
| 400 ml vývaru
| 100 ml sladké smetany
| 1 lžička škrobové moučky
| sůl
| mletý pepř
| pažitka
Postup přípravy receptu Medailonky po vinařsku:
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím oloupeme cibulky. Hroznové víno omyjeme, tmavé bobulky rozpůlíme a zbavíme zrníček. Pažitku pokrájíme nadrobno. Z libové kýty nakrájíme 8 malých medailonků, které mírně naklepeme, okořeníme a opečeme na oleji. Pak přidáme cibulky a na mírném plameni dusíme doměkka. Maso vyjmeme a uchováváme na teplém místě. Výpek, který jsme zředili vývarem, procedíme. Vložíme do něj hroznové víno a omáčku zjemníme smetanou a zahustíme škrobovou moučkou. Krátce ji povaříme a podle chuti osolíme a okořeníme mletým pepřem. Do hotové omáčky vmícháme pažitku. Na talíře upravíme medailonky s rýží a hroznovým vínem.
Fotky receptu Medailonky po vinařsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!