Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Medové řezy z domácí pekárny

fotka Medové řezy z domácí pekárny
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 22

Použité suroviny receptu Medové řezy z domácí pekárny:

krém:  | 250 g máslo  | 1 plechovka salko  | na ozdobu:  |  50 g vlašské ořechy  | těsto:  | 1 balíček kypřící prášek do perníku  | 14 lžic olej  |  3 lžíce kakao  | 1 lžička mletá skořice  | 2 ks vejce  | 220 ml cukr krupice  | 330 ml polohrubá mouka  | 5 lžic med  | 330 ml hladká mouka

Postup přípravy receptu Medové řezy z domácí pekárny:

Salko v uzavřené plechovce dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo celé ponořené a dvě hodiny vaříme. Pak necháme dobře vychladnout. Máslo si necháme v teple povolit.

Během vaření salka se pustíme do pečení. Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, rozšlehaná vejce, med, kakao, skořici, cukr, mouky a kypřící prášek do perníku. Tekuté suroviny patří vždy první, pak sypké a kypřidla nakonec.

Pekárnu nastavíme na program Dort a necháme pracovat. Těsto je ale upečeno o 10 minut dříve, proto pekárnu ke konci hlídáme a vypneme, když na displeji svítí 10 minut do konce.

Studené zkaramelizované salko vyšleháme s povoleným máslem do hladkého krému.

Medový korpus z pekárny necháme vychladnout. Z vrchu seřízneme tenký plát, který společně s vlašskými ořechy usekáme.

Zbylý korpus rozdělíme na pět plátů, které vzájemně pospojujeme připraveným krémem. Zbylým krémem potřeme potom i celý povrch moučníku a obalíme v sekaných oříšcích smíchaných s drobečky buchty.

Medové řezy dáme ztuhnout do lednice a před podáváním krájíme na pruhované plátky.



Fotky receptu Medové řezy z domácí pekárny:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Medové řezy z domácí pekárny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice