Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Medovník s vlašskými ořechy

fotka Medovník s vlašskými ořechy
Vložil:
Porcí:7
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Medovník s vlašskými ořechy:

krém  | 4-5 lžic polohr. mouky  | 200 g cukru  | 500 ml mléka  | 200 g másla  | na ozdobu vlašské ořechy  | těsto  | 150 g cukru  | 2 lžíce octa  | 50 ml mléka  | 100 g másla  | 500 g hladké mouky  | 2 lžíce medu

Postup přípravy receptu Medovník s vlašskými ořechy:

Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme ve vodní lázni. Vyndáme z vodní lázně a přidáme vejce a ocet. Dobře promícháme a za stálého míchání postupně přisypeme mouku prosátou s jedlou sodou.

Vše propracujeme na hladké nelepivé těsto, které rozdělíme na čtyři pravidelné díly. Každý díl rozválíme na kulatý plát o průměru asi 26 cm. Používám na to kulatou dortovou formu, přičemž pláty by měly trochu přesahovat okraj formy. Přebytečné okraje se po upečení rozdrobí společně s mletými ořechy.

Těsto pečeme v předehřáté troubě při 200 °C zhruba 5 minut. Upečené korpusy by měly mít medově hnědou barvu. Je to opravdu rychlé. Po upečení necháme pláty vychladnout.

Mléko smícháme s cukrem a moukou. Můžeme přidat lžíci medu. Při závěrečném posypávání bude vše na dortu lépe držet. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 10 - 15 minut. Hmotu necháme vychladnout, rozšleháme a přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Vše vyšleháme na hladký krém.

Jednotlivé medové pláty okrájíme podle dortové formy, aby byly všechny stejně velké. Dělám to tak, že na upečený plát přitlačím kulatou dortovou formou. Tím vyříznu potřebný tvar. Nemusí se nic pracně okrajovat nožem a všechny pláty jsou stejně velké.

Pláty potřeme krémem a slepíme. Krémem potřeme také celý povrch dortu. Odkrojené zbytky korpusu rozdrobíme, smícháme s nahrubo nastrouhanými vlašskými ořechy a celý dort posypeme. Osobně ořechy strouhám najemno. Medovník můžeme také dozdobit krémovými pusinkami.

Medovník s vlašskými ořechy necháme do druhého dne odležet v chladničce. Pokud děláte medovník narychlo kvůli návštěvě, stačí jej nechat v chladničce pár hodin.


Fotky receptu Medovník s vlašskými ořechy:

Medovník s vlašskými ořechy
Medovník s vlašskými ořechy
Medovník s vlašskými ořechy
Medovník s vlašskými ořechy
Medovník s vlašskými ořechy
Medovník s vlašskými ořechy
Medovník s vlašskými ořechy
Medovník s vlašskými ořechy
Medovník s vlašskými ořechy
Medovník s vlašskými ořechy
Fotky vložil: Vlamape,VendaD,Mangovka,Marci7,jelena,LeninkaV 
Hodnocení receptu Medovník s vlašskými ořechy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !