Postup přípravy receptu Medový koláč s tvarohem - hrnkový:
Mouku s pr. do pečiva a špetkou soli prosejeme na vál, přidáme máslo, moučkový cukr a vypracujeme těsto, které rozválíme a vyložíme jím dno a stěny středně velké, tukem vymazané formy na koláč.
Přečnívající okraje odřízneme a koláč uložíme na půl hodiny do chladu. Poté na těsto naneseme polovinu tvarohové náplně, kterou jsme připravili utřením měkkého tvarohu s medem, vejci a skořicí, naskládáme ovoce podle chuti a na ně navršíme druhou polovinu tvarohové náplně.
Povrch koláče poprášíme skořicí a pečeme v troubě cca 30 minut.
Náplň: 4 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, 2 vejce, 1 kostka měkkého tvarohu.