3 plátky bílé želatiny
| 2 žloutky
| 40 g cukru
| 100 ml cream sherry
| 250 ml smetany ke šlehání
| 1 cukrový meloun
| 2 lžíce sekaných pistácií
| 1 svazek máty
Postup přípravy receptu Meloun se sherry krémem:
Želatinu namočíme na 5 minut do studené vody. V míse utřeme žloutky s cukrem a mícháme ve vodní lázni. Přidáme vymačkanou želatinu a rozpustíme. Pomalu přiléváme sherry a umícháme do krému. Mísu vložíme do ledové vody a mícháme, dokud krém nevychladne. Potom přidáme ušlehanou smetanu. Meloun rozpůlíme, zbavíme semínek, oloupeme, nakrájíme na dílky a vypíchneme několik kuliček. Dílky melounu rozdělíme do misek. Krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a nastříkáme ho do misek. Ozdobíme kuličkami melounu, pistáciemi a mátou.
Fotky receptu Meloun se sherry krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!