Postup přípravy receptu Meruňková marmeláda s červeným angreštem:
Meruňky omyjeme, vypeckujeme. Angrešt očistíme (odstraníme stopky i zaschlé okvětí). Obojí rozmixujeme na kaši. Vložíme do nízkého kastrolu. Přidáme želírovací cukr.
Přivedeme k varu, asi po třech minutách provedeme želírovací zkoušku. Přidáme kyselinu citronovou.
Mezitím v troubě nasucho zahřejeme na plechu skleničky od přesnídávky. V malém hrnci na plotně vysterilujeme víčka.
Plníme do vyhřátých skleniček. Na 5 minut postavíme dnem vzhůru.
Marmeláda má nádhernou barvu červeného kaviáru. Mozaika z angreštu ji jen zvýrazňuje.
Dobrou chuť.
Fotky receptu Meruňková marmeláda s červeným angreštem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!