Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.03. 2019
Dnes má svátek Marian
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Meruňkový koláč s karamelovou krustou

fotka Meruňkový koláč s karamelovou krustou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Meruňkový koláč s karamelovou krustou:

140 g másla  | 50 g přírodního krupicového cukru  | 250 g hladké mouky  | 25 g mletých vlašských ořechů  | 1 vejce  | Na náplň:  | 1 malá sklenice kompotovaných meruněk  | 50 g přírodního cukru  | 4 lžíce cukru na krustu  | 1 vanilkový cukr  | 230 ml smetany  | 3 vejce

Postup přípravy receptu Meruňkový koláč s karamelovou krustou:

Máslo a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku, ořechy a vejce. Těsto rychle prohněteme, vytvoříme kouli, zabalíme ji do fólie a necháme minimálně půl hodiny odpočinout v chladničce. Mezitím přivedeme v rendlíku k varu smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem, odstavíme, necháme trochu zchladnout. Rozehřejeme troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Vyválíme těsto tak, aby se vešlo do koláčové formy o průměru 23 cm a dáme ho i s formou na 10 minut do mrazáku. Dno korpusu vyložíme papírem na pečení a posypeme suchými fazolemi. Pečeme 20 minut, poté fazole s papírem opatrně sejmeme a ještě pár minut pečeme, aby dno korpusu trochu zezlátlo. Korpus vyjmeme a teplotu snížíme o 60 stupňů. Zatímco se peče korpus, našleháme vejce. Přes cedník do nich nalejeme smetanovou směs, prošleháme a pak přidáme 120 ml nálevu z kompotu. Ze vzniklé směsi našleháme hodně řídký krém. Korpus poklademe meruňkami (řeznou stranou dolů) a zalijeme krémem. Vrátíme na 20-30 minut do trouby, až náplň ztuhne. Vyjmeme koláč a necháme ho zchladnout. Před podáváním ho posypeme zbylým cukrem a horkovzdušnou pistolí nebo pod grilem ho necháme zkaramelizovat. Krustu necháme chvilku tvrdnout a pak koláč rozkrájíme a podáváme. Těsně před pečením jsem zjistila, že mi chybí poměrně dost požadovaných surovin) Ale výsledek je jedlý a díky vlašským ořechům chuťově výraznější než originál.



Fotky receptu Meruňkový koláč s karamelovou krustou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Meruňkový koláč s karamelovou krustou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice