Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 23.10. 2019
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Meruňkový koláč s karamelovou krustou

fotka Meruňkový koláč s karamelovou krustou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Meruňkový koláč s karamelovou krustou:

140 g másla  | 50 g přírodního krupicového cukru  | 250 g hladké mouky  | 25 g mletých vlašských ořechů  | 1 vejce  | Na náplň:  | 1 malá sklenice kompotovaných meruněk  | 50 g přírodního cukru  | 4 lžíce cukru na krustu  | 1 vanilkový cukr  | 230 ml smetany  | 3 vejce

Postup přípravy receptu Meruňkový koláč s karamelovou krustou:

Máslo a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku, ořechy a vejce. Těsto rychle prohněteme, vytvoříme kouli, zabalíme ji do fólie a necháme minimálně půl hodiny odpočinout v chladničce. Mezitím přivedeme v rendlíku k varu smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem, odstavíme, necháme trochu zchladnout. Rozehřejeme troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Vyválíme těsto tak, aby se vešlo do koláčové formy o průměru 23 cm a dáme ho i s formou na 10 minut do mrazáku. Dno korpusu vyložíme papírem na pečení a posypeme suchými fazolemi. Pečeme 20 minut, poté fazole s papírem opatrně sejmeme a ještě pár minut pečeme, aby dno korpusu trochu zezlátlo. Korpus vyjmeme a teplotu snížíme o 60 stupňů. Zatímco se peče korpus, našleháme vejce. Přes cedník do nich nalejeme smetanovou směs, prošleháme a pak přidáme 120 ml nálevu z kompotu. Ze vzniklé směsi našleháme hodně řídký krém. Korpus poklademe meruňkami (řeznou stranou dolů) a zalijeme krémem. Vrátíme na 20-30 minut do trouby, až náplň ztuhne. Vyjmeme koláč a necháme ho zchladnout. Před podáváním ho posypeme zbylým cukrem a horkovzdušnou pistolí nebo pod grilem ho necháme zkaramelizovat. Krustu necháme chvilku tvrdnout a pak koláč rozkrájíme a podáváme. Těsně před pečením jsem zjistila, že mi chybí poměrně dost požadovaných surovin) Ale výsledek je jedlý a díky vlašským ořechům chuťově výraznější než originál.



Fotky receptu Meruňkový koláč s karamelovou krustou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Meruňkový koláč s karamelovou krustou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků