Použité suroviny receptu Meruňkový kompot s rybízem a jablky:
600 g krupicového cukru na 1 l vody
| 1 kg půlené meruňky
| 1 kg obraný rybíz
| 1 kg loupaná jablka
Postup přípravy receptu Meruňkový kompot s rybízem a jablky:
Řádně vymyté sklenice naplníme do 1/3 půlkami meruněk (které skládáme střechovitým způsobem), nasypeme bobule rybízu, 3 vrchovaté lžíce cukru a doplníme krájenými jablíčky. Zalijeme vodou asi 1 cm od okraje a zavíčkujeme. Sterilujeme při teplotě 85 °C asi 15 minut. Kompot je příjemně sladkokyselé chuti a krásné barvy.
Fotky receptu Meruňkový kompot s rybízem a jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!