Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Meruňkový pečený dezert

fotka Meruňkový pečený dezert
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Meruňkový pečený dezert:

4 vejce  | 120 g másla  | špetka soli  | 120 g cukru krystal  | 120 g hladké mouky  | 50 g vlašských jader  | 50 g hrozinek  | 100 g najemno pokrájených meruněk  | 2 lžíce silného meruňkového džemu  | Poleva:  | 100 g cukru krystal  | 30 g vody

Postup přípravy receptu Meruňkový pečený dezert:

Žloutky vyšleháme s třetinou krystalového cukru, bílky se zbylým cukrem a špetkou soli. Obě pěny smícháme s moukou a změklým máslem. Přidáme najemno nasekaná vlašská jádra a spařené hrozinky. Nakonec vmísíme meruňky. Směs vlijeme do gratinovacích misek, které
vložíme do pekáčku s vodou, a pečeme při 180 °C asi 35 minut. Ještě za horka je potřeme ohřátou meruňkovou zavařeninou.
Krystalový cukr roztavíme na pánvičce. Vzniklý karamel zalijeme vodou a chvíli povaříme Poté jím polijeme ještě teplé dezerty ozdobené rozinkami a ořechy.


Fotky receptu Meruňkový pečený dezert:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Meruňkový pečený dezert
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !