Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.10. 2018
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Mexikánský guláš

fotka Mexikánský guláš
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Mexikánský guláš:

0,5 kg masa /hovězí, vepřové, kuřecí/  | 3 lžíce oleje  | 4 cibule  |  směs koření „Mexiko“  | 2 stroužky česneku  |  miska přes noc namočených fazolí  |  sůl  | 100 g uzeniny – uzené maso  |  klobása, párek apod  | 2 papriky  | 4 rajská jablíčka  |  chilli mleté  |  polohrubá mouka na zahuštění  |  strouhaný sýr, petrželka /lístky koriandru/

Postup přípravy receptu Mexikánský guláš:

Mexikánský guláš je vydatné jídlo pro chladné dny. Vlastně by ho měli vařit pánové. Vynikající mexikánský guláš – Chilli con carne prý vařil proslulý americký herec Gregory Peck.

Půl až tři čvrti kilogramu hovězího, vepřového nebo kuřecího masa nakrájíme na malé kousky, prudce opečeme na třech lžících sádla. Přidáme čtyři drobně nakrájené cibule, osmahneme, vsypeme 1 – 2 lžíce směsi koření Mexiko a plátky ze 2 – 3 stroužků česneku. Opečeme a podlijeme 1/4 litrem vody. Zasypeme miskou přes noc namočených fazolí a pomalu pod pokličkou dusíme. Občas promícháme, po případě podlijeme. Když maso i fazole změknou, osolíme, přidáme 100 g nakrájeného uzeného masa, uzeniny nebo klobás pokrájených na kolečka, 2 zelené papriky nařezané na proužky a rozkrájená 4 rajčata.

Ještě dusíme asi čtvrt hodiny. Je-li pokrm řídký, zahustíme lžící polohrubé mouky rozmíchané ve vodě. Podle chuti přiostříme chillí. K tomu se podává rýže nebo chléb či pečivo a pokrm se sype strouhaným sýrem a sekanou petrželkou, v Mexiku lístky koriandru.


Fotky receptu Mexikánský guláš:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Mexikánský guláš
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !