Použité suroviny receptu Mléčná rýže straciatella:
1000 ml mléka
| 2 lžíce cukru
| 1 svítek skořicové kůry
| 300 g rýže ve varných sáčcích
| špetka soli
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1 vanilkový cukr
| 100 g hořké čokolády
| 250 g kompotovaných broskví
| 50 g mandlových lupínků
| na vymazání formiček máslo
Postup přípravy receptu Mléčná rýže straciatella:
Mléko osladíme, vložíme do něj svítek skořicové kůry a přivedeme ho k varu. Vložíme do něj sáčky s rýží a rýži uvaříme dle návodu na obale doměkka. Poté sáčky z mléka vyjmeme a roztřihneme. Rýži vysypeme na tácek a uložíme do ledničky vychladit. Smetanu s vanil. cukrem ušleháme dotuha. Čokoládu nastrouháme a dáme do ledničky. Broskve vyjmeme z plechovky, necháme okapat a pokrájíme je na kostičky. Mandle opražíme na teflonové pánvi. Vychlazenou rýži promícháme se šlehačkou, mandlemi, polovinou čokolády a polovinou broskví. Formičky vymažeme máslem a naplníme rýžovou směsí. Poté je vyklopíme na talířky. Bábovičky dozdobíme zbylými broskvemi a čokoládou.
Fotky receptu Mléčná rýže straciatella:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!