Postup přípravy receptu Mléčné bochánky:
v míse smícháte mouku, 1 celé vejce, 2 žloutky, droždí, vlažné mléko (ne moc, aby se nesrazily vajíčka!), máslo, sůl a slunečnici. Doporučuji suroviny vytáhnout z ledničky před začátkem pečení - při pokojové teplotě bude zpracování těsta příjemnější a samotné těsto bude mnohem lepší. Můžete si pomoct i tím, že mouku chvíli zahřejete v troubě. TĚSTO SE NENECHÁVÁ KYNOUT! Ihned po zpracování, když je těsto krásně vláčné a moc se nelepí na stěny mísy, tvoříme rukou bochánky. Já dělám spíš housky - množství těsta na 1 bochánek je asi jako větší menší tenisák, ale záleží na vás. Taky musíte počítat s tím, že v troubě trochu nabydou. Klademe na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem s trochou soli a posypeme sezamem (nešetříme!). Dáme péct do vyhřáté trouby na 180° až 200°. Během pečení ještě jednou potřeme vajíčkem, sezam tak bude lépe držet a bochánky budou krásně zlaté. Před koncem pečení dejte na každý bochánek ještě sýr.