Použité suroviny receptu Mlynářské brambory v alobalu:
800 g brambory
| 2 cibule
| 200 g anglické slaniny
| 200 g nivy
| sůl
| pepř
| 2 stroužky česnek
| 4 ks alobal
Postup přípravy receptu Mlynářské brambory v alobalu:
Brambory si předem uvaříme ve slupce. Uvařené slijeme oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si obdélník alobalu, dáme na něj porci brambor, na měsíčky nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme česnek podle chuti. Posypeme na nudlčky nakrájenou anglickou slaninou a postrouháme nivou. Alobal zabalíme do balíčku a dáme zapéct na rošt do trouby na 200°na 20 minut. Kdo chce dietní variantu, může použít místo anglické šunku a místo nivy eidam 20 nebo 30%.