Postup přípravy receptu Mořské krůtí závitky:
Špenát očistíme, omyjeme a necháme změknout v malém množství vroucí osolené vody. Pak jej slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat, vymačkáme a nahrubo posekáme.
Krůtí řízky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vodorovně prořízneme tak, aby vznikly 2 tenké plátky. Naklepeme je, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na oleji. Každý plátek masa obložíme 1 plátkem lososa a potřeme trochou špenátu. Svineme, převážeme kuchyňskou nití a poprášíme moukou.
Brambory omyjeme a vaříme asi 25 minut v osolené vodě. Troubu předehřejeme na 160 °C, závitky opečeme na horkém másle, pak přilijeme 250 ml vody, víno a vložíme do trouby, kde pečeme zhruba 20 minut. Pak závitky vyjmeme, omáčku protřeme sítem, vmícháme zakysanou smetanu a sardelovou pastu, přivedeme k varu, opepříme a mírně osolíme.
Krevety omyjeme pod tekoucí vodou a několik minut ohříváme v omáčce. Brambory slijeme, oloupeme, opečeme na rozehřátém másle s koprem a podle potřeby přisolíme. Závitky rozdělíme na talíře s omáčkou a bramborami.