50 g anglické slaniny
| 1 malá cibule
| 2 stroužky česneku
| 6 malých artyčoků
| 2 lžíce citrónové šťávy
| dle chuti: sůl
| 250 g motýlků
| 4 lžíce olivového oleje
| 1/8 litru vývaru
| dle chuti: čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Motýlky s artyčoky:
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Artyčoky opláchneme, vnější listy odlomíme a špičky zbývajících listů odkrojíme. Svisle je rozkrojíme na osminky, ze srdíčka odstraníme chmýří a ihned zakapeme citrónovou šťávou.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní těstoviny. Mezitím rozehřejeme olej. Vyškvaříme slaninu a na ní zpěníme cibuli a česnek. Přidáme artyčoky a krátce opečeme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a doměkka dusíme asi 5 minut. Těstoviny scedíme a necháme je okapat. Promícháme je s artyčoky a podáváme posypané parmezánem.
Fotky receptu Motýlky s artyčoky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!