Nejprve v míse ušleháme cukr, vejce a heru do pěny. K vymíchaným surovinám potom přidáme 1 hrnek kyšky. Připravíme si hladkou mouku, do které dáme 2 lžičky jedlé sody a dvě lžíce kakaa. Po lžících ji přidáváme do mísy. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec přidáme lžičku skořice. Do těsta můžeme podle chuti přidat i rozinky nebo mleté ořechy. Těsto dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Buchtu pečeme v předehřáté troubě asi na 150 °C. Po upečení buchtu necháme důkladně vychladnout. Na vychladlý moučník namažeme marmeládu a polijeme ho připravenou čokoládou. Vše posypeme kokosem.
Lze použít i citronovou polevu 100 g cukru moučky a tři lžíce citronové štávy.
Fotky receptu Moučník z kyšky s kakaem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!